Etiketter

Barn (14) Bøker (1) Drømmer (1) Ferie (11) Hellas (1) Hverdag (11) inspirasjon (74) Interiør (64) Livet (6) Lykke (7) Mat (4) Oppskrifter (3) Sommer (3)

onsdag 10. oktober 2012

Landlig høstidyll på Holt Gård

Holt Gård ligger i Re kommune i Vestfold. Det er en gård som er åpen for barnehager, arangerer bursdags selskaper og andre happenings. Her dyrker de kortreist, økologisk mat og man kan kjøpe deilig hjemmelaget suppe og grislet brød i kafeen. Barna får hilse på dyra, ri på hest og til og med ta opp grønnsaker av jorda for så å lage sin egen grønnsakssuppe. I dag var vi med en barnehage og dokumenterte den deilige landlige idyllen i fantastisk høstvær.

Bildene har jeg tatt, og jeg innredet og pyntet gapahuken klar for kos rundt bålet:)

Puter, lykter, skinnfell, stige og andre pynteting har jeg lånt på Skeidar, Bohus og Tinnies Hus. Så er det noe dere lurer på hvor dere kan få tak i, er det bare å spørre. Det ble en skikkelig koselig dag, og barna storkosa seg;)


Dyrene går fritt omkring og skaper en koselig stemning på gården. Lampene som henger i treet er laget av bjørkegrener.

Det arrangeres Botanisk Design kvelder på onsdager hvor man kan lage slike lamper og bjørkehjerter. Det har jeg selv vært med på. Ingen ting er jo så gøy som å lage det selv:) J

eg fant noen høstblader i fine farger og knøyt hyssing rundt en ikea t-lys holder. Blir fint lys om kvelden, og skaper koselig høst stemning:)

Fine skinnfeller og koselige puter som godt kunne passe på hytta til fjells.  De orange dekorative gresskar-lignende grønnsaken dyrker de også på gården.

I kafeen fikk vi kjøpe suppe som var laget av okaido, og det smakte fantastisk godt!


Vi var med å se at bonden Roar stekte grisla brød i bakerovnen. Det luktet ikke bare godt, men med et godt lag meierismør smakte det himmelsk:)


Barna var super ivrige på jordet, og røsket opp gullerøtter, pastinakk, kål, erter og andre grønnsaker. De skar det i biter og ventet spente på at suppen skulle bli spiseklar over bålet. Sunt og godt, og det er så viktig at barn får denne kunnskapen.


Vil dere se mer av Holt Gård kan dere gå inn på http://www.holtgard.no Og det er åpen gård og gårdskafe´ onsdag og søndager:)
Ønsker dere en fortsatt fin onsdags kveld...

;)Mari
2 kommentarer:

 1. Hei Mari;)

  Det så ut som et fantastisk sted, helt perfekt for barna. Det skiltet med teksten Happiness is not a way osv, hvor er d fra?

  Artig å lese om NY, vil gjerne høre mer. Vi skal på jentetur dit om 2 år, og tar gjerne i mot tips om hotell, restauranter, shopping osv.. Hvor lenge var dere der?

  Ha en fin dag, Mari!

  Klem Anja


  SvarSlett
 2. Hei Anja!

  Skiltet får du kjøpt på Skeidar til 129 kr. Så det er jo en fin pris for fine ord:) Jeg kan legge ut mer om NY senere, men nå bærer det avsted på hyttetur med en venninnegjeng;) Så ønsker deg en fin helg Anja.

  Klem Mari

  SvarSlett