Etiketter

Barn (14) Bøker (1) Drømmer (1) Ferie (11) Hellas (1) Hverdag (11) inspirasjon (74) Interiør (64) Livet (6) Lykke (7) Mat (4) Oppskrifter (3) Sommer (3)

fredag 24. august 2012

Interiørmessen på Lillestrøm

Det er fredag og snart helg. I går var jeg på interiørmessen og travet rundt fra utstiller til utstiller. Jeg så masse nytt og fint, og fikk mange nye kontakter. Jeg fikk shoppet endel som dere skal få glede av når orderen kommer. Skal nemmelig selge noen godbiter her på bloggen. Så bare å glede seg;)

Jeg var også på foredrag om dagens trender og moter, og fikk pratet med foredragsholderen fra Pej om en problemstilling jeg har i det nye oppdraget mitt. Pej gruppen er nordens største trendbyrå. 

De hadde foredrag om trender og tendenser, og viste hvilke nyheter på messen som var mest trendy. Det som er beskrevet nedenfor er de 4 ulike inspirasjonskildene som årets trender har tatt utgangspunkt i. Så holder du deg innafor noen av disse er du trendy!!!!


IN SLOW MOTION

Temaet representerer en refleksiv tilnærming til tidsånden og dens estetiske uttrykk. Det er fokus på sterke klassikere så vel i stil som snitt.Temaet innebærer en ny og bløtere side av den klassiske minimalismen. Det er snakk om «slow fashion» til evighetsgarderoben med diskrete og gjennomarbeidede detaljer. Lekre og varme materialer, farger og tekstiler tegner den klassiske silhuett i et fargespråk og rene linjer. I innredningen er det lagt vekt på ro og komfort, men i en estetikk som bygger på minimalisme og moderne formgivning. De klassiske designene oppdateres i en feminin retning i formspråk og fargevalg.
FARGER
in slow motion har en kremet og delikat fargeskala. De klassiske dype fargene som marineblå, mørk grå og kaviar får selskap av hvit, flere beige toner samt et hint av sort. Sølvtoner og pastellblå tilfører eksklusivitet. Lys fiolett og lavendel gjør den mer feminin. Det hele er klassiske og avbalanserte farger som opptrer i flytende overganger. Men også ton i ton som i et minimalistisk formspråk.IN BALANCE

 i de kalde, nordlige regioner langt fra storbyens larm har inspirert dette trendtemaet. Temaet in balance er en naturbåret trend som både er fredelig og harmonisk, men samtidig kan det være vilt og dyrisk.
 i de kalde, nordlige regioner langt fra storbyens larm har inspirert dette trendtemaet. Temaet in balance er en naturbåret trend som både er fredelig og harmonisk, men samtidig kan det være vilt og dyrisk.
Livet i Alaska, Sibir og Canada er barskt, og inspirerer til overlevelse i en urban kontekst, hvor mennesket har tatt over, og naturen er undertrykt. I disse storslåtte landskapene baserer vi oss på det enkle, tradisjonelle livet i respekt for naturen. Naturen og landskapets skjønnhet setter dermed det urbane liv i perspektiv. Temaet reflekterer et behov for det ekte uspolerte og barske naturen, hvor mennesket er underlagt noe større. Livet skal merkes, derfor er tekstur og taktile overflater særlig viktig i dette temaet.

FARGERFargene avspeiler landskapets frodighet, allsidighet og dynamikk i en harmonisk skala. Nyansene er funnet i sten, mose, planter og is. Det er åpne vidder og dype fjorder. Jordens og leirens ulike nyanser kombineres med steinens gråtoner og de nordiske tresortenes beige farger. De frodige grønnfargene, oransje og pastell-gul, lys blå og petrol-blå gir liv til fargeskalaen. 


IN MOVEMENT

In movement handler om bevegelse og om transformasjon av kroppen. In movement innebærer en moderne tilgang til det aktive, dynamiske liv. Rene linjer, behagelige og funksjonelle materialer, samt et hint av retro sportselementer.
Temaet omhandler en kommersiell bredde, som uttrykkes i ung street-inspirert mote basert på moderne urbane sportsgrener, så vel som i sofistikerte hverdagsklær, inspirert av ballett og yoga.
Den sunne livsstilen reflekteres også i innredningen.  Møbler har flere funksjoner.  Letthet og rene linjer betegner formspråket.  in movement  baseres mer på fargeuttrykk enn et avgjørende formspråk. Futuristiske linjer og bløte materialer kjennetegnes ved fravær av ornamenter og mønstre.

FARGERFargepaletten mikser sterke farger som petroleum, oransje, cayennerød og klar blå, med dyp plomme og varm gul.  Sammen med en nøytral base av grå, hvit, lys fiolett, støvet blågrå og nøytrale brunfarger, skapes det grobunn for både harmoni -og kontraster.  De sterke fargene kan med fordel anvendes som prikken over i’en til den støvete delen av fargeskalaen.

IN FUSION

Flere mellomøstlige og afrikanske land opplever store forandringer og går en sterk fremtid i møte. Design og mote inspireres av styrken og stoltheten i disse landene.

Temaet in fusion betegner fusjonen mellom det etniske og det skandinaviske i et kunstnerisk uttrykk, hvor mønstre, ornamentikk og farger fortolkes til det skandinaviske.

Det hele er som en kulturell smeltedigel med en tydelig skandinavisk touch. En elektrisk miks av farger og mønstre danner bakgrunn for en stil, som bærer preg av en individuell inspirasjon fra hele verden.  Formspråket baseres på harmoniske, organiske, geometriske eller kunstneriske former.

FARGERSort og hvitt brukes som bunn i de fargerike mønstrene. Paletten er varm og eksotisk og mikser gyldenbrune jordfarger, brukket hvit, grå og vinrød med støvet grønn. Varme korall-toner, petroleum samt brente oransje og røde farger. Fargene fungerer som blokkfarge og som kontrollerte prints, inspirert av geometriske former og kunstens verden. Gyldne metalldetaljer avrunder looken, som bølger i et fargemettet uttrykk.
Og til dere som vil lese mer om PEJ gruppen og trender kan gå inn på www.pejgruppen.dk
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar