Etiketter

Barn (14) Bøker (1) Drømmer (1) Ferie (11) Hellas (1) Hverdag (11) inspirasjon (74) Interiør (64) Livet (6) Lykke (7) Mat (4) Oppskrifter (3) Sommer (3)

mandag 15. oktober 2012

Prosjekt oppussing av tre oppganger og to portrom i bygård.

Prosjektet mitt om dagen er en bygård i Oslo som har tre oppganger som skal ha ny look;) Jobben min blir å finne fliser, farger, nye dører, vinduer, callingsystem og belysning. I tillegg å legge ut arbeidet på anbud for å finne håndtverkere som kan påta seg jobben.

Så nå er jeg igang og finne det jeg er ute etter. Bygården er fra 1890 tallet, og det er jo viktig å bevare den gamle stilen.

Her er flisene jeg har begynt å se på, så får vi se til slutt hva vi ender på:)


Bagrunnen for Far far flisene:


Bak står reklamemann Lasse Koxvold og Joachim Sandvik, som startet butikken ved en, eh … tilfeldighet? 
– Det var mens jeg holdt på med restaureringen av min gamle sveitservilla at jeg fant rester av ornamenterte sementfliser under et linoleumsgulv, forteller initiativtaker Lasse. – Jeg ble svært glad i dem, og begynte jakten på flere. Faktisk ble jeg så frelst at jeg dro rundt i Oslo og ringte på oppganger i gamle bygårder for å ta bilder av originale, ornamenterte fliser der. Samtidig lette jeg på nettet, og kom over flere fabrikker i Marokko som ville sende meg prøver. Men ingen prøver kom, så jeg prøvde i stedet lykken hos en agent i Spania. Enden på visa var at det dukket opp en container med mange tonn flis.
Og dermed var ideen om en flisebutikk på nett født. Inn kom selverklært sementekspert og bedriftspartner Joachim, og ideen ble virkelighet. 
I dag selger gutta sementbaserte, håndlagde fliser tuftet på mange hundre år gamle marokkanske tradisjoner.
Her er noen av flisen du kan finne, og resten av sortimentet finner du her:

http://www.far-far.no


En annen type flis som passer til dette oppdraget er historiske fliser. Kunne gjerne hatt de hjemme også jeg. Både i gangen, vaskerommet og på gjestetoalettet. Kanskje en gang;)

Litt om de historiske flisene. Dette er hentet fra hjemmesiden deres: http://historiske.no

Så er spørsmålet om hvem som kan lage kopi av de gamle flotte dørene. Noen som har erfaring med det? Kom gjerne med tips. Vet om Jømna, og de virker ganske ledende på markedet, men kanskje finnes det like gode og billigere aktører der ute? Tiden vil vise. Er du ute etter ny dør men med gammel look kan du sjekke ut denne linken her:

http://www.jomna.no


Når det gjelder smijern og nytt rekkverk tenker jeg å bruke Bolt. Sjekk ut Trond  Kaareng Johansen sin benløse stol på You Tube. En morsom og unik oppfinnelse;) http://www.boltmetall.no


http://vimeo.com/31937354
The Flying Chair by Boltmetall - YouTube


Et selskap som skal være flinke til den slags arbeid er også Artsteel. Sjekk ut:  http://www.artsteel.net/no/fotogaleri/trapperekkverk.php


Nå er det natta her, skriver mer om prosjektet senere, og skal legge ved litt før og etter bilder underveis.
God natt!

Ny da.... og her er noen av flis og fargealternativene foreløpig;) Den øvesrste er en Far far flis, de to neste er fra historiske fliser, og de nederste er fra Top Cer.Er du på jakt etter flotte fliser som dette kan du gå inn på 


                                                                 http://historiske.no

                                                                 http://www.topcer.com

2 kommentarer:

  1. Hei, veldig fine flisene, likner lit på Marokanske, bare farger mønsteret er mer skandinaviske :)))- Hadde lest en artikelen om folk, som hadde bestilt sonne fliser å produsere i Maroko, men husker ikke hvor jeg har lest.. :).Julehilsen til alle, og Godt Nytt År !!!

    SvarSlett
  2. Ja, det er veldig marokansk inspirerte fliser. Veldig fine, og passer godt inn i en gammel bygård. Ønkser deg en koselig julefeiring, og koselig at du kom og tittet på bloggen min:)

    Hilsen Mari:)

    SvarSlett