Etiketter

Barn (14) Bøker (1) Drømmer (1) Ferie (11) Hellas (1) Hverdag (11) inspirasjon (74) Interiør (64) Livet (6) Lykke (7) Mat (4) Oppskrifter (3) Sommer (3)

tirsdag 30. oktober 2012

Halloween.... litt inspirasjon før dagen;)

I dag har vi kjøpt inn gresskar og jeg tenkte at vi skulle prøve oss på en av tipsene nedefor. Jeg tror at vi går for pepperkakeformer og en hammer, og kanskje jeg tar meg tid til å lage en litt mer spennende matboks til jentene i morgen? Oreo kjeksen med lakristrå-bein var jo enkle og dekorative. Bildene har jeg funnet på Pinterest.




Ønsker dere en fin hallowen i morgen:) Knask eller knep......




Hvit Jul

Det snør og snart går vi over til november. Det er litt tidlig å tenke jul, men alikevel vil jeg dele noen julebilder fra forrige år. Førjulstiden er den beste tiden, og forberedelsene i huset med bakst og pynting er omtrent hele moroa med jul synes nå jeg;)

Jeg er ikke den tradisjonelle Rød Jul pynteren, men liker å holde meg til hvitt, natur, sølv eller gull, og heldigvis har jeg ikke fått de store protestene her hjemme.

Det er viktig for meg at barna kan få et eget lite tre som de kan pynte med selvlaget julepynt oppe i stua si. Da blir både mor og barn førøyde, og vi alle får det som vi vil;)

Bildene jeg nå deler laget jeg sammen med fotograf Sjølie i forbindelse med en skoleoppgave hvor tema var Jul.

Bord dekking i hvitt og sølv. Dobbeltklikk på bildene under så kan du lese hvor de forskjellige tingene er fra.





Her er det pyntet og klart for julemiddag. Da er det bare for gjestene å komme:)





Spente jenter som har gjettekonkurranse etter å ha klemt på pakkene. Det de ikke vet har de ikke vondt av:) Pakkene var nemlig tomme-kun for bildenes skyld!





Jentene var super fornøyde over å kunne gå løs på dette pepperkake hjertet. Kalenderen er fra Lune hjem, de to hvite strikka englene og sølv engelen med lys er fra Sia, gull reinsdyret og kronen er kjøpt på Mowe interiør.






Her i huset herjer feber og ørebetennelse, mens jeg sliter med vondt i kroppen etter helgens sprell i Veteran NM. Så vi nøyer oss med å se på snøen som har falt fra vinduet. Ønsker dere en fortsatt fin dag:)




torsdag 25. oktober 2012

Nydelig lampe


Nå bærer det avsted til Stavanger og Vetern NM i håndball. 9 år siden sist, og jeg gleder meg stort. Har bestilt både kiropraktortime og muskelterapaut tidlig mandag morgen, så nå er det bare å gi jernet;) Så kofferten er pakket med isposer til nedkjøling av vondter, et par stiletter og en gallakjole- så ønsker dere en super helg;)

Legger ved et bilde av en vakker lampe jeg fant på pinterest:)








søndag 21. oktober 2012

Noen som vil kjøpe et kjøkkenbord?

God kveld! 

Nå har det vært stille fra meg på noen dager. Har vært en helg preget av regn, regn, regn....og mye kos rundt kjøkkenbordet. Det har gått hardt utover stearinlys og vedkubber, men det er jo også veldig koselig;)

Nå har vi jo malt kjøkkeninnredningen, og da føler jeg at bordet blir for kremfarget. Er det noen som trenger et bord kan evt. få det eller kjøpe det. Meld din interesse så går den til høyeste bud, og max 1000 kr. Kjøpte det for ca 4 500 for halvannet år siden. (Den har et par merker fra disse to tullene våre;) 

Bordet har to ekstra plater som kan skøtes på endene, så man kan være 12 rundt bordet hvis man er veldig gode venner;)








Nå er det natta her. Ny dag, ny uke og nye muligheter i morgen. I morgen går turen til hovedstaden og befaringer i bygården jeg jobber med. Har lagt ut arbeidet til anbud og fått 60 interesserte entrepenører. Så har en jobb å gjøre...plukke ut den beste som kan ta på seg jobben. Hm...blir ikke lett!
Sov godt, og gi lyd dersom kjøkkenbordet mitt skulle være av interesse;)




tirsdag 16. oktober 2012

Litt mer fra barnerommene


God kveld! Det mest leste innlegget mitt er barnerom, tenkte derfor å legge ut noen større og flere bilder enn jeg gjorde sist. Er det noe dere lurer på er det bare å stille spørsmål i kommentarfeltet. Bildene er tatt av fotograf Therese Sjølie.

Her høljer det ned bøttevis-godt å kunne sitte tør og varm inne...

Ha en god natt!



























mandag 15. oktober 2012

Prosjekt oppussing av tre oppganger og to portrom i bygård.

Prosjektet mitt om dagen er en bygård i Oslo som har tre oppganger som skal ha ny look;) Jobben min blir å finne fliser, farger, nye dører, vinduer, callingsystem og belysning. I tillegg å legge ut arbeidet på anbud for å finne håndtverkere som kan påta seg jobben.

Så nå er jeg igang og finne det jeg er ute etter. Bygården er fra 1890 tallet, og det er jo viktig å bevare den gamle stilen.

Her er flisene jeg har begynt å se på, så får vi se til slutt hva vi ender på:)


Bagrunnen for Far far flisene:


Bak står reklamemann Lasse Koxvold og Joachim Sandvik, som startet butikken ved en, eh … tilfeldighet? 
– Det var mens jeg holdt på med restaureringen av min gamle sveitservilla at jeg fant rester av ornamenterte sementfliser under et linoleumsgulv, forteller initiativtaker Lasse. – Jeg ble svært glad i dem, og begynte jakten på flere. Faktisk ble jeg så frelst at jeg dro rundt i Oslo og ringte på oppganger i gamle bygårder for å ta bilder av originale, ornamenterte fliser der. Samtidig lette jeg på nettet, og kom over flere fabrikker i Marokko som ville sende meg prøver. Men ingen prøver kom, så jeg prøvde i stedet lykken hos en agent i Spania. Enden på visa var at det dukket opp en container med mange tonn flis.
Og dermed var ideen om en flisebutikk på nett født. Inn kom selverklært sementekspert og bedriftspartner Joachim, og ideen ble virkelighet. 
I dag selger gutta sementbaserte, håndlagde fliser tuftet på mange hundre år gamle marokkanske tradisjoner.




Her er noen av flisen du kan finne, og resten av sortimentet finner du her:

http://www.far-far.no


En annen type flis som passer til dette oppdraget er historiske fliser. Kunne gjerne hatt de hjemme også jeg. Både i gangen, vaskerommet og på gjestetoalettet. Kanskje en gang;)





Litt om de historiske flisene. Dette er hentet fra hjemmesiden deres: http://historiske.no

Så er spørsmålet om hvem som kan lage kopi av de gamle flotte dørene. Noen som har erfaring med det? Kom gjerne med tips. Vet om Jømna, og de virker ganske ledende på markedet, men kanskje finnes det like gode og billigere aktører der ute? Tiden vil vise. Er du ute etter ny dør men med gammel look kan du sjekke ut denne linken her:

http://www.jomna.no






Når det gjelder smijern og nytt rekkverk tenker jeg å bruke Bolt. Sjekk ut Trond  Kaareng Johansen sin benløse stol på You Tube. En morsom og unik oppfinnelse;) http://www.boltmetall.no


http://vimeo.com/31937354
The Flying Chair by Boltmetall - YouTube


Et selskap som skal være flinke til den slags arbeid er også Artsteel. Sjekk ut:  http://www.artsteel.net/no/fotogaleri/trapperekkverk.php


Nå er det natta her, skriver mer om prosjektet senere, og skal legge ved litt før og etter bilder underveis.
God natt!





Ny da.... og her er noen av flis og fargealternativene foreløpig;) Den øvesrste er en Far far flis, de to neste er fra historiske fliser, og de nederste er fra Top Cer.







Er du på jakt etter flotte fliser som dette kan du gå inn på 


                                                                 http://historiske.no

                                                                 http://www.topcer.com





søndag 14. oktober 2012

MEMINI- fantastiske barneklær...

Memini  har utrolig mye fine barneklær. 

Jeg var på Oslotur på torsdag, og kom over denne butikken i Theresesgate på Bislett. Da ble det jo et par nye kjoler og noen søte luer til jentene. 

Jeg har tidligere kjøpt en super fin regnfrakk i dus rosa med prikker på. Den selges forøvrig til 40 % nå;) 

Her er linken til Memini:  http://memini.no hvor du kan bla igjennom vinterens katalog. Dersom du vil bestille på nett er denne siden noe å gå inn på:


Det jeg liker mest med Memini er at de har så mye fint i ull. Om vinteren går jo barna i ull konstant, og med klær derfra kan man faktisk være pyntet og fin selv i ull:)






Her plasker regnet ned, og jeg skal snart gå løs på de bladene jeg ikke fikk lest i helgen. Har vært på jentetur på Tindefjell, og utrolig nok har jeg ikke fått lest et eneste blad. Kan ikke skylde på at vi har hatt det travelt heller, men skravlingen tok vel overhånd;)

Ha en fortsatt fin søndags kveld, 



onsdag 10. oktober 2012

Landlig høstidyll på Holt Gård

Holt Gård ligger i Re kommune i Vestfold. Det er en gård som er åpen for barnehager, arangerer bursdags selskaper og andre happenings. Her dyrker de kortreist, økologisk mat og man kan kjøpe deilig hjemmelaget suppe og grislet brød i kafeen. Barna får hilse på dyra, ri på hest og til og med ta opp grønnsaker av jorda for så å lage sin egen grønnsakssuppe. I dag var vi med en barnehage og dokumenterte den deilige landlige idyllen i fantastisk høstvær.

Bildene har jeg tatt, og jeg innredet og pyntet gapahuken klar for kos rundt bålet:)

Puter, lykter, skinnfell, stige og andre pynteting har jeg lånt på Skeidar, Bohus og Tinnies Hus. Så er det noe dere lurer på hvor dere kan få tak i, er det bare å spørre. Det ble en skikkelig koselig dag, og barna storkosa seg;)






Dyrene går fritt omkring og skaper en koselig stemning på gården. Lampene som henger i treet er laget av bjørkegrener.

Det arrangeres Botanisk Design kvelder på onsdager hvor man kan lage slike lamper og bjørkehjerter. Det har jeg selv vært med på. Ingen ting er jo så gøy som å lage det selv:) J

eg fant noen høstblader i fine farger og knøyt hyssing rundt en ikea t-lys holder. Blir fint lys om kvelden, og skaper koselig høst stemning:)

Fine skinnfeller og koselige puter som godt kunne passe på hytta til fjells.  De orange dekorative gresskar-lignende grønnsaken dyrker de også på gården.

I kafeen fikk vi kjøpe suppe som var laget av okaido, og det smakte fantastisk godt!


Vi var med å se at bonden Roar stekte grisla brød i bakerovnen. Det luktet ikke bare godt, men med et godt lag meierismør smakte det himmelsk:)


Barna var super ivrige på jordet, og røsket opp gullerøtter, pastinakk, kål, erter og andre grønnsaker. De skar det i biter og ventet spente på at suppen skulle bli spiseklar over bålet. Sunt og godt, og det er så viktig at barn får denne kunnskapen.


Vil dere se mer av Holt Gård kan dere gå inn på http://www.holtgard.no Og det er åpen gård og gårdskafe´ onsdag og søndager:)
Ønsker dere en fortsatt fin onsdags kveld...

;)Mari